הקמת אתר: כך עושים זאת שלב אחר שלב

You are currently viewing הקמת אתר: כך עושים זאת שלב אחר שלב

עבור עסקים רבים, אתר אינטרנט הוא כיום כלי עסקי בעל חשיבות גבוהה ביותר. בהתאם לכך, הקמתו חייבת להתבצע בצורה מקצועית ואיכותית. כיצד עושים זאת?

חשיבות ההקמה המסודרת

מי שמנסה "לשחק" עם מנגנונים שונים להקמת אתרים מהירה, עשוי להיות תחת הרושם שמדובר בדבר פשוט מאוד. ניתן לומר שזה נכון, אך רק ברמה של הקמת האתר הבסיסי ביותר, שגם ערכו העסקי יהיה בהתאם. אפשר אמנם להקים אתרים במהירות הבזק, לבצע בהם שינויים בתוך זמן קצר ביותר מרגע ההחלטה על שינוי וכדומה. אבל זה לא עובד כך, אם רוצים לקבל תוצאות איכותיות באמת מוטב להתחיל מכך שרואים בהקמת האתר פרויקט גדול וחשוב, מגדירים אותו ככזה ומקדמים אותו בהתאם. פירוש הדבר, תהליך הקמה מסודר מאוד ושיטתי. זאת, תוך מתן תשומת לב מספקת ומראש, לכל היבט בפרויקט, אם זה אפיון UI/UX, בחירת פלטפורמות פיתוח, אבטחה או כל היבט אחר. רק בצורה כזו, תקבלו את האתר המתאים ביותר לדרישותיכם ותפיקו ממנו את התועלת העסקית שרציתם.

אפיון האתר

תהליך הקמת אתר מתחיל מאפיון מסודר. ככל ששלב זה יבוצע בצורה יסודית וחכמה, כך יצטמצם הצורך בשינויים בהמשך, הפיתוח יואץ והתוצר הסופי יהיה מתאים לכם ככל הניתן. כמובן, בהמשך סביר שיוכנסו שינויים שונים, אך לאפיון טוב יש חשיבות עצומה. היבט חשוב במיוחד במסגרת שלב זה, הוא אפיון המטרות העסקיות של האתר. זו היא למעשה נקודת המוצא הנכונה – אפיון המטרות העסקיות, אשר יוביל את כל השאר.

עיצוב וממשק

אחד הדברים הרחוקים ביותר לכאורה ממטרות עסקיות, הוא עיצוב. עיצוב האתר בכלל ועיצוב ממשק המשתמש. בפועל, יש לנושאים אלה חשיבות גדולה מאוד ואפילו מכרעת. תכנון מקצועי ומחושב של ממשק המשתמש (UI – User Interface) משפר את חוויית השימוש (UX – User Experience) באתר. כל זאת, מעודד את הגולשים לאתר לעשות את הפעולות שאתם מעוניינים שהם יעשו (כגון רכישות אונליין), לחזור לאתר ואף להמליץ עליו לאחרים. חשוב לציין, שמדובר בתחומי התמחות מיוחדים ומתוחכמים. הם דורשים בין השאר, להבין לעומק את הגולשים שמעוניינים למשוך לאתר, את אופני פעולתם באתר ואת מטרותיכם העסקיות בהקשר זה.

הקמת אתר: כך עושים זאת שלב אחר שלב

פיתוח

פיתוח האתר בפועל, הוא תהליך שיכול להיות מהיר למדי. זאת, תודות לכך שרכיבים רבים בנושאים אלה כבר קיימים מן המוכן. יש תבניות פופולאריות לאתרים, מנגנוני רכישה מקוונת, מאגרי תמונות רקע לבחור מהן ועוד. מצד שני, היקף העבודה שיידרש, תלוי במורכבות האתר המתוכנן ועשוי לכלול שלבי ביניים רבים. מעורבות מזמיני האתר בפיתוח, כך שהם רואים תוצרי ביניים שונים, מסייעת להבטיח תיאום בין הגורמים השונים. מדובר אמנם בתחום גמיש מאוד, אבל למרות זאת, מוטב לצמצם אי הבנות ככל הניתן. מה שמתאמים מראש או קולטים בשלב מוקדם שרצוי לשנות, קל יותר לתקן מאשר לאחר שהושקעה עבודה רבה.

בדיקות

אין פיתוח איכותי ללא בדיקות שיטתיות. בהקשר זה, מוטב שהמפתחים והמזמינים הם אלה שיזהו מראש תקלות, מאשר שהלקוחות הגולשים לאתר ידווחו עליהן בהמשך.

היבטים נוספים

הנקודות שפירטנו עד כאן, הן מתוך מבט על כללי למדי, בנוגע לתהליך הפיתוח. בפועל, ייכנסו לתהליך ולתכנונו עוד שיקולים והיבטים רבים. למשל התחשבות בהיבטי קידום אתרים, בחירת שם האתר, דרישות גיבוי ואבטחה שונות ועוד. בהתאם לנסיבות, עשויים לעלות גם שיקולים מיוחדים ויוצאי דופן. למשל נושא שמירת שבת, עבור אתר שמיועד גם או רק עבור קהל שומר שבת (יש לכך פתרונות טכניים).

לסיכום

כאמור, פיתוח אתרים חייב להתבצע בצורה מסודרת מאוד. הדבר דורש השקעת לא מעט משאבים, אך הוא בהחלט שווה את ההשקעה.