כללים לנהיגה בטוחה עם הילדים ברכב

You are currently viewing כללים לנהיגה בטוחה עם הילדים ברכב

בתור הורים, אנו מחויבים לשמירה על הבריאות והבטיחות של הילדים שלנו. כך חושב גם המחוקק ולכן מצא לנכון לעגן כללי בטיחות רבים בחוק מחייב. במאמר הזה נעבור על כמה כללים לשמירה על היקר לנו מכל בעת נסיעה ברכב ונציין גם חוקים חשובים בנושא. הרכב והנסיעה בו יוצרים סכנות רבות למבוגרים, אז על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בילדים צריך מאד להקפיד.

כיצד להושיב ילדים ברכב?

נושא ישיבת ילדים וההתקנים השונים מעוגן בחוקים והתקנות והוא נחלק על פני כמה גילאים שונים ועוד תנאים נוספים שצריכים להתקיים. זאת הסיבה שבסופו של יום, קיים הרבה בלבול ורבים מההורים לא יודעים עד איזה גיל צריך כיסא בטיחות ואיזה כיסא מתאים לכל גיל. בואו נעשה סדר, נתחיל בגיל אפס ונמשיך משם:

  • מהלידה ועד גיל שנתיים, קיים חשש מכך שהראש של התינוק ייזרק קדימה בשעת תאונה או אפילו בלימת חירום. בגילאים הללו, שרירי הצוואר חלשים ולא יוכלו לעמוד בכוחות הללו. מהסיבה הזאת בדיוק צריך להושיב את התינוקות על כסאות ייעודיים, סלקלים, כאשר הם ישובים בניגוד לכיוון הנסיעה. לתינוק שיושב כך במושב האחורי ניתן להציב מראה מיוחדת בכדי שיוכל להיווצר קשר עין בין הנהג/ת לבינו.
  • מגיל שנתיים ועד שלוש שנים אנחנו מעבירים את הילד או הילדה לכיסא בכיוון נסיעה רגיל. הכיסא הזה מצויד בחגורות התומכות בכתפיים ובאגן של הילד. חשוב להתאים את החגורות כך שיהיו לא לוחצות אבל בהחלט צמודות אל הילד ויספקו הגנה בעת הצורך.
  • מגיל שלוש ועד שמונה ניתן להושיב את הילדים על בוסטר. מדובר בהגבהה אשר מציבה את גופם כך שחגורת הבטיחות הרגילה של הרכב תומכת בהם בגובה הכתף.
  • המעבר לחגורת בטיחות ומושב רכב רגיל יכול להתבצע בגיל שמונה בתנאים מסוימים. על הילד לשבת כאשר הגב שלו צמוד למשענת והרגליים ב90 מעלות. החגורה צריכה לשבת עליו בצורה נכונה – על האגן ובית החזה. על הילד להישאר בתנוחה הזו לאורך כל הנסיעה.

כללי בטיחות נוספים

חשוב להכיר עוד כללי בטיחות שונים בהקשר של נסיעת ילדים ברכב:

התקנת סלקל במושב הקדמי

ניתן להתקין סלקל במושב הקדמי אך ורק אם נטרלנו את כרית האוויר. ברוב המוחלט של המכוניות קיימת האפשרות לעשות זאת אבל צריך להכיר אותה ולהבין כיצד להפעילה. חשוב לזכור כמובן להפעלה מחדש של הכרית בנסיעה של אדם בוגר.

נעילת ילדים

בדלתות האחוריות ברכב קיים מנגנון המונע מילדים לפתוח את הדלת מתוך הרכב. ילדים עשויים להיות סקרנים ולפתוח את הדלת האחורית בזמן נסיעה.

לא ללבוש מעיל

נסו להימנע מהושבה ברכב של ילד הלובש מעיל עבה. למעיל כזה יש השפעה על ההתאמה של חגורת הבטיחות או הרצועה בכיסא הייעודי. לעיתים אנחנו משחררים מעט את הרצועות ושוכחים להחזירן למצב נכון כאשר הילד בבגדים רגילים. אם הדבר מהווה בעיה, אפשר לחמם את הרכב מעט לפני הכניסה של הילד אליו או אפילו לכסות אותו בשמיכה, כמובן על החגורות כאשר הן רתומות.

שכחת ילדים

זהו נושא אשר רבים אינם מרגישים שהוא שייך אליהם וזו הטעות הגדולה. שכחת ילד ברכב יכולה להתרחש ללא תלות בגודל המשפחה או במספר הילדים ברכב. חשוב לתת על הנושא את הדעת ולמצוא פתרון מבין הרבים הקיימים. ניתן להציב תזכורות שונות ברכב בתנאי שאנחנו לא מתרגלים אליהן. ניתן להתרגל להציב משהו חשוב לנו במושב האחורי, למשל טלפון נייד או מפתחות. ניתן לקבוע לצלצל או לשלוח הודעה להורה הנוסף כאשר הילד יצא מהרכב. קיימים גם פתרונות טכנולוגים שונים לבעיה.

 

נושא בטיחות ילדים ברכב מתעדכן מידי פעם עם תקנות או שכלולים חדשים ורצוי להיות עם היד על הדופק. בעת כתיבת שורות אלו, נעשים ניסיונות לחוקק חובה של מערכת למניעת שכחה לכל מי שמסיע ילדים. הישארו מעודכנים!