יוצאים לשטח: איך מתכננים טיול קמפינג?

You are currently viewing יוצאים לשטח: איך מתכננים טיול קמפינג?

קמפינג זו לינה בשטח והדבר עשוי להיות ברמות שונות של תחכום ונוחות. היותר מפונקים עשויים ללכת בכיוון של "גלמפינג" (Glamping) – מונח שמתייחס ללינה מפנקת ונוחה במיוחד בתנאי שטח, שלמעשה דומים יותר ללינה רגילה בחופשה. אבל לרוב, המטיילים הממוצעים חושבים במונחי אוהל, מזרן, שק שינה וכדומה. אז מה חשוב להכין מראש לקראת טיול קמפינג, בהנחה שאין לכם תנאי לוקסוס מיוחדים ביעד?

מעט שמחזיק את המרובה

ביציאה לטיול מכל סוג, אתגר הבסיסי הוא כיצד לגבש רשימת ציוד טובה? רשימה כזו, מתייחסת למה חשוב לקחת וגם למה מוטב שלא לקחת. מבחינת מה שכן לוקחים, יש פעמים רבות חלופות שונות לבחור מהן. חלקן מתאימות יותר לטיולים או לקמפינג וחלקן פחות. רעיון שתמיד טוב למשל, הוא לקחת איתכם אולרים וסכינים שוויצרים איכותיים. זאת, מאחר שאלה כלי עזר רב שימושיים. כאן הגענו לאחד העקרונות הקלאסיים של טיולים וקמפינג – לקחת כמה שפחות, אשר מסוגל לספק לכם כמה שיותר. כלומר, כלי עזר קומפקטיים אך משובחים.

 

 

עולם האולרים העשיר

הרעיון הבסיסי של אולרים והתכנון הפשוט שלהם מוכרים למדי. גוף קומפקטי שניתן להחזיק ביד אחת, שממנו נפתח להב סכין קצר. לעתים נפתחים בצורה כזו כמה עזרים נוספים. למי שלא מתמצא במצבו העדכני של שוק האולרים, כדאי לדעת שהוא התקדם מאוד בהיבטים רבים. סוויס קארד למשל, הוא עיצוב מיוחד של אולרים שעשוי להפתיע אתכם. הוא מעוצב ככרטיס אשראי וניתן לנשיאה באותה הצורה. האולרים הרגילים כוללים מגוון רחב של אפשרויות, כך שתוכלו להתאים את הדגם לאופי הטיולים והקמפינג שלכם. בכל מקרה, גם האולר המורכב ביותר הוא לרוב מכשיר קל יחסית ונוח מאוד לנשיאה. לכן, זו בחירה בולטת כל כך של מטיילים בכל העולם אורך שנים רבות וגם כיום.

היכן להתמקם?

לגבי המיקום, שהוא נושא ראשוני וחשוב, יש שיקולים רבים, כגון

  • חינם או בתשלום? – לעתים שווה לשלם על חניון מסודר, עבור מה שהוא מציע.
  • תשתיות זמינות – מה המקום מציע? ואיך אתם יודעים שזה אכן יהיה מצב, כאשר תגיעו לשטח? מקום מוסדר בתשלום, יהיה פעמים רבות גם מסודר יותר מבחינה זו ומבחינת היכולת לעשות בירורים באתר או טלפונית.
  • עומס מטיילים – בהתאם ליום ולשעה.
  • קירבה ליעדי טיול – ברכב וברגל.

עוד כמה טיפים שימושיים

  • זהירות מאפיקי נחל – בארץ יש למטיילים סיכון של ממש משיטפונות בנחלים. אחד הכללים הפשוטים והחשובים שמסייעים למנוע זאת, הוא לא להתמקם באפיקי נחל.
  • להתרחק מנחשים – אין סיבה שתסתבכו עם נחשים, אך לשם כך חיוני לזכור את הכללים הפשוטים: לא מכניסים ידיים ורגליים למקומות שלא רואים מה קורה בתוכם. למשל מתחת לסלע או לתוך סבך. רוב פגיעות הנחשים, הן בקצות הגפיים האלה.
  • מזון יבש – ייבוש מזון הוא דרך מצוינת להבאת מזון לשטח. מזון מיובש כבד פחות ותופס פחות נפח, ביחס למזון בקופסאות שימורים. קל הכין אותו בתנור וניתן גם לרכוש מתקן לייבוש מזון.
  • להשקיע בבישול – בשונה מטיול, בקמפינג מתאים יותר לבשל וגם להביא ציוד רב יותר. לכן, גם מתאים לקחת צידניות וציוד בישול של ממש. אם כי יש ומומלץ כמובן, לקחת ציוד בישול שמותאם במיוחד לשימוש בשטח.
  • שקיות – בטיולים שקיות הן פריט פשוט מאוד, שתמיד נמצאים לו שימושים רבים. בקמפינג תזדקקו להן אפילו יותר מאשר בטיול רגיל. כמובן, ישנו הטיפ הרגיל והחשוב תמיד: להשאיר את המקום נקי, לפחות כמו שמצאתם אותו אם לא יותר. גם כאן השקיות תהיינה שימושיות מאוד.
  • להשקיע באוהל – האוהלים של היום הם סוג מוצר מתוחכם מאוד. הרבה יותר מאשר בעבר. אם תתעמקו בכך, תגלו עולם רחב מאוד של אפשרויות וחידושים.

לסיכום

תודות למבחר הגדול והאיכות הגבוהה של כלי העזר הזמינים כיום לקמפינג, קל מתמיד לתכנן את הטיול המושלם.