לפי החוק הישראלי, אישה שחשה כי חוותה רשלנות רפואית במהלך הלידה ובהריון עצמו, זכאית לתבוע את הגורם הרפואי ממנו נפגעה ואת המוסד הרפואי שטופלה בו. מומלץ להגיש את התביעה באמצעות עורך דין לרשלנות רפואית המביא עמו ניסיון בתחום, הוא גם יוכל לייעץ ולבדוק האם אכן קיימת עילה לרשלנות רפואית, וגם יגיש את התביעה במידת הצורך. אז הנה כל מה שחשוב שתדעו על רשלנות רפואית בהריון ובלידה.
מהי רשלנות רפואית במהלך הלידה וההיריון?
רשלנות רפואית מתרחשת כאשר אנשי רפואה אינם מצליחים לעמוד בסטנדרט הבסיסי של טיפול רפואי, וכתוצאה מכך נגרם למטופל נזק בלתי הפיך. סטנדרט הזהירות מתייחס לרמה הולמת של זהירות, התחשבות ושיקול דעת שיש להפעיל בעת ביצוע טיפול רפואי.
רשלנות רפואית בהיריון
במהלך הלידה וההיריון, גורמים רפואיים צריכים לפעול במהירות וביעילות כדי להעניק לאישה ולתינוק את הטיפול הטוב ביותר עבורם, בייחוד במצבים בהם הם עלולים להימצא בסכנה. אי נקיטת פעולה מהירה בעת מצבי חירום יכולה להיחשב כרשלנות רפואית – וטעויות אלו עלולות לגרום לאם ולתינוק נזק ארוך טווח, ואף לסכן את חייהם. כמו למשל כאשר התפתחה אצל האם רעלת הריון, סוכרת, זיהום ועוד. אי טיפול במצבים אלה עלול לגרום לה נזק חמור, כגון אי ספיקת כבד, בעיות לב או התקפים במהלך ההיריון והלידה. בנוסף, זה יכול להוביל לסיבוכים בלידה וכתוצאה מכך לפגיעה מוחית בתינוק.
רשלנות רפואית במהלך הלידה
במהלך לידה קשה או מסובכת עלולות להתרחש טעויות רפואיות שצפויות להוביל לנזקים ליולדת ולתינוק, כגון:
- הפעלת כוח רב מדי כדי למשוך או לסובב תינוק במהלך הלידה
- אי מניעה של קרעים ושטפי דם אצל היולדת
- חוסר מעקב אחר פעימות הלב של התינוק וזיהוי מצוקה עוברית
- אי ביצוע ניתוח קיסרי חירום בעת הצורך
- אי יידוע היולדת לגבי הסיכונים בשימוש במלקחיים או בוואקום.
רשלנות רפואית לאחר הלידה
רשלנות רפואית יכולה להתרחש לא בהכרח בעת הלידה, אלא גם לאחר הלידה עצמה, במקרים הבאים:
- חוסר מעקב אחרי איבוד הדם של האם
- חוסר מעקב אחר רמות החמצן של התינוק
- אי ביצוע בדיקה לאיתור צהבת
- אי הוצאת השיליה בשלמותה
- אי טיפול בקרעים באיבר המין של האם לאחר הלידה
מה עושים אם חווינו רשלנות רפואית בהיריון ובלידה?
הצעד הראשון לטיפול במקרה שלכם הוא פגישת ייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות. בפגישה עם עורך הדין תוכלו לקבל מידע חשוב על אודות התביעה שתוגש נגד הרופא שביצע את הרשלנות והמוסד הרפואי בו התרחשה העוולה. בין היתר, עורך הדין יסביר לכם שכדי להגיש את כתב התביעה לבית המשפט, תצטרכו לספק הוכחות שאכן הייתה רשלנות ולהביא חוות דעת מרופא שאתם סומכים עליו. על סמך ההוכחות וחוות הדעת שתביאו, יוכל עורך הדין להכין את כתב התביעה ולהגישו לבית המשפט.
הביאו בחשבון כי תביעות בנושא רשלנות רפואית הן תביעות מורכבות והן לוקחות יותר זמן מהרגיל. לכן, אנחנו ממליצים לכם להתאזר בסבלנות ולא לוותר על מה שמגיע לכם.
בשורה התחתונה,
רשלנות רפואית עלולה לסכן חיים – לכן אם יש לכן את הספק הקטן ביותר שחוויתן רשלנות רפואית בעת ההיריון או הלידה, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום, שיסייע לכן בהגשת התביעה נגד אותו גורם רפואי. בהצלחה!