איך תדעו שנפגעתם מטיפול רפואי?

You are currently viewing איך תדעו שנפגעתם מטיפול רפואי?

 

אם נפנה לחוק, נמצא שהוא מגדיר "רשלנות רפואית" כמצב שבו טיפול רפואי לוקה בחסר ואינו מתיישר בהתאם למידת הזהירות הסבירה אשר מצופה מרופא, כך שאותה התנהלות רשלנית מובילה בסופו של יום לנזק פיזי, או לחלופין לנזק נפשי. בנקודה זו ראוי לציין שלצד מגוון מקרים שבהם ברור לכל שצריך לבחון האם התבצעה רשלנות רפואית, גם לא חסרים מקרים שבהם אנשים כלל לא מודעים לקיומה של הרשלנות, וזאת כי הנזק התגלה כעבור כמה חודשים ממועד הטיפול (לא נעשה הקשר של סיבה ותוצאה), מסמכים רפואיים שמקשרים בין הטיפול לבין התוצאה נחשפו רק בשלב מאוחר, או פשוט כיוון שאותו מטופל לא שיער לעצמו שהנזק שממנו הוא סובל מהווה תוצאה ישירה של טיפול רפואי. אי לכך כיצד בכול זאת ניתן לדעת שאותו נזק ממנו סובלים הנו תוצר של טיפול רפואי? ישנם כמה כלים להתמודד עם סימן השאלה!

 

היעזרו באבחנה של עו"ד

בין אם מדובר ברשלנות רפואית בניתוח, ברפואה האלטרנטיבית, בהריון, בעת הליך קוסמטי וכדומה, חשוב לדעת שהרבה פעמים גם אם אנו נוטים לחשוב שהסמיכות של הנזק הגופני לטיפול הרפואי בסה"כ מסתכם ב"צירוף מקרים", הרי שתמיד מוטב לבחון את הדברים אצל בעל מקצוע בדמות עו"ד מומחה לרשלנות רפואית, וזאת כיוון שהוא יידע להכריע – לאחר שישמע את סך ההתנהלות ויבחן ממצאים, ולו כי ניסיונו הרב מסייע לזהות סימנים באמצעות סדרת שאלות שמכווינות לקרוא נכונה את התמונה השלמה. כמן כן, עו"ד מקצועי לא רק יסתפק באותו מידע על רשלנות רפואית שהוא צבר לאורך השנים, אלא הוא גם עשוי לבסס את עמדתו בהסתמך על חוות דעת רפואית, פשוט כי עו"ד שבקיא בתחום מכיר שורת רופאים מומחים – כל אחד בתחומו.

 

החלטה מושכלת

ועדיין, אנשים רבים עשויים לשאול האם זה לא מסוכן לקבוע שמדובר ברשלנות רפואית ולצאת למשפט, וזאת כי לצד העובדה שהם כבר סובלים מנזק מסוים, הם בוודאי לא חולמים להוסיף למשוואה הוצאות כספיות. מה עושים? נרגעים, נרגעים שעו"ד מקצועי לא ימהר לייצג תיק שנוגע לרשלנות רפואית, כל עוד הוא אינו חושב שרוב הסיכויים עומדים לזכותו, כי לעומת עורכי דין אחרים, הרי שעו"ד בתחום הרשלנות הרפואית מקבל תשלום אך ורק אם הוא מנצח במשפט, משמע אף עו"ד לרשלנות רפואית לא ימהר לצאת למשפט מבלי לדעת שהוא עומד לנצח (מבלי לקבל אחוז מסוים וידוע מראש מסך ערך הזכייה).

 

שלב ההוכחות

בהנחה ועו"ד ממליץ להגיש תביעה, מה עושים הלאה – כיצד בונים את התיק עבור המשפט עצמו? ובכן ראשית חשוב לדעת שרוב המקרים אינם מגיעים למשפט, אלא נסגרים באמצעות משא ומתן, ושנית חשוב לדעת שכל מטופל צריך (ורשאי) לאסוף את סך החומר הרפואי שנוגע אליו, כולל קבלות, ייעוץ רפואי, סיכום פגישה, מרשמים רפואיים, הפניות וכדומה, כאשר טוב לדעת שגם עבור כך עו"ד עשוי לסייע רבות.

 

שיחת ייעוץ בלתי מחייבת

אם נסכם, נציין שהרבה פעמים קשה לקבוע אם אכן מדובר ברשלנות רפואית, אך החדשות הטובות הן שניתן לקבל תשובה ולעיתים גם מבלי לשלם עבורה, משמע הרבה פעמים מתאפשר להגיע לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות (אצל עו"ד), אך כל עוד דרוש לערב דעת רופא מומחה בשלב זה, הרי שכן יש לשלם, אם כי באופן מושכל. אי לכך על מנת לוודא האם הפגיעה הינה תוצאה של טיפול רפואי, חשוב ביותר לפנות אל עו"ד ייעודי, כזה שמתמחה בנישה המדוברת, בעל רזומה חיובי, זמינות גבוהה ובעל גישה לרופא מומחה שמוביל בתחום.