איך עובד הליך פינוי שוכר מהדירה?

You are currently viewing איך עובד הליך פינוי שוכר מהדירה?

אם גם אתם בעלים של דירה שנמצא בה שוכר שמפר זכויות ולא מוכן להתפנות, עליכם לפעול אך ורק בערוצים המקובלים והחוקיים על מנת לפנות אותו. חשוב מאד שלא לעשות שום דבר לא חוקי ובטח שלא לפנות בכוח מפני שזה משהו שיכול לגרום לכם לשאת באשמה פלילית, דבר שאתם מן הסתם לא רוצים שיקרה. על כן חשוב מאד להבין את שלבי התהליך ולפעול על פי בלבד ובשורות הבאות נפרט לכם בדיוק איך זה עובד ואיך אפשר לפנות דייר בצורה חוקית מהדירה שלנו (וגם באילו נסיבות).

מהן הסיבות המוצדקות לפינוי דיירים?

אז עוד לפני שבכלל מדברים על התהליך שבו מפנים דייר סורר מהדירה, חשוב להבין מהן בכלל הסיבות בגינן אפשר לעשות זאת. הסיבה הראשונה היא הפרה יסודית של החוזה, כל מצב שבו השוכר לא עומד בתנאי החוזה שסוכמו ונחתמו. השחתה או גרימת נזק לדירה, אי עמידה בתשלומי השכר או בעיות בגבייה, שימוש בדירה שלא למטרות המפורטות בחוזה, עריכת שינויים במבנה ללא רשות המשכיר, מטרד לשכנים וכן הלאה. סיבה מוצדקת נוספת היא פגיעה בזכות הקניין. כלומר מצב שבו דייר ממשיך להשתמש בדירה על אף שהחוזה נגמר או ממשיך להשתמש בחלק מהמתקנים שלה, למשל ממשיך להשתמש במחסן. הסיבה היא השלישית היא פינוי של דייר בעקבות מכירת דירה במצב שבו דיירה מתמהמה ולא מפנה את הדירה בסמוך למועד הפינוי (כמובן לאחר פקיעת החוזה). אז כשאתם רוצים לדעת איך לפנות דיירים מהדירה שלכם, כאן תוכלו למצוא מדריך מקצועי שיעזור, ומכאן נעבור בנקודות על כל השלבים השונים בתהליך.

 

 

כך עובד תהליך פינוי שוכר מהדירה

שלב 1 – שיחה עם הדייר: בשלב הראשון מומלץ להתחיל בשיחה נעימה וידידותית לפני שמתחילים עם הצעדים המשפטיים. הרבה פעמים שיחות כאלו יכולות להסדיר את הבעיה והדייר מתקן את הבעיות שנוצרו או שסוגרים על תאריך פינוי מוסכם. אם זה לא עובד אפשר להמשיך לשלבים הבאים.

שלב 2 – מכתב התראה: אם השיחה לא עזרה, זה הזמן לשלוח מכתב התראה. במכתב ההתראה יש לציין את הליקויים ולתת תקופת זמן סבירה לתקן אותם, לרוב בין שבוע לשבועיים. כמו כן יש לציין מהו השלב הבא באם אין התייחסות למכתב.

שלב 3 – הגשת תביעה: באם המכתב לא עזר, זה הזמן להגיש תביעה לפינוי שוכר. אל התביעה יש לצרף את כל ההוכחות וההסברים מדוע יש צורך בפינוי המושכר. אפשר ללכת להליך תביעה מהיר העוסק רק בפינוי או הליך ארוך יותר עם יש תביעות אחרות, למשל סכומי כסף שהדייר חייב. אם התביעה מתקבלת אז בעצם מקבלים צו לפינוי השוכר המחייב אותו לפנות את הנכס בתוך פרק זמן מוסכם, לרוב 60 יום.

שלב 4 – פינוי על ידי הוצאה לפועל: באם הדייר לא מקיים את צו הפינוי, אפשר לפנות להוצאה לפועל שישלחו מכתב התראה עם עוד מספר ימים לפינוי. אם הדייר לא מתפנה בתקופה הזאת הם יתחילו עם סנקציות שונות כמו עיקולים ולבסוף פינוי בכוח.

לסיכום

חשוב לשים לב. מרבית ההליכים לא מגיעים עד הסוף ובהרבה מאד מקרים אפשר לפתור את המחלוקת גם בלי הליכים משפטיים בכלל. יחד עם זאת ישנם מקרים כאלו המצריכים התערבות משפטית וחשוב מאד שלא נעשה צעדים עצמאיים לפינוי דייר שעלולים להפוך דווקא אותנו לעבריינים. במידת הצורך מומלץ בחום להיוועץ בעורך דין מקצועי וכדאי לגשת לתהליך עם הכלים הנכונים והסיוע של אנשי מקצוע מנוסים.