איך תממשו את הזכויות הרפואיות שלכם?

You are currently viewing איך תממשו את הזכויות הרפואיות שלכם?

 

 

לכל אזרח ניתנות זכויות רפואיות שניתן לממש בהתאם למצב הרפואי. הזכויות הללו מקנות שיפוי מחברות הביטוח, קצבאות מהביטוח הלאומי, הטבות במס ההכנסה, ועוד. אולם הדרך לקבל את הזכויות הללו אינה פשוטה והמוסדות השונים מערימים קשיים בדרך לקבלתן. פעמים רבות נצליח לממש את הזכויות הרפואיות שלנו רק לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן, תכתובות, סחבת ובירוקרטיה, ובפעמים אחרות אפילו לא נקבל את הזכויות המגיעות לנו כלל. לעתים האזרח הוא זה שמפסיד במלחמת ההתשה, מרים ידיים, וממשיך הלאה בחייו ללא הזכויות המגיעות לו.

 

אף אחד מאיתנו לא חסין מפני פגיעות, ללא קשר למצבנו הבריאותי, לגיל, או למין. תאונת עבודה או מחלה קשה עלולות לזעזע את חיינו גם בשנות ה-20 לחיינו ללא הודעה מוקדמת וללא מחלות רקע. בחלק מהמקרים עלולה להיגרם נכות, קבועה או זמנית, חלקית או מלאה, תוך פגיעה בכושר העבודה ומכאן גם בכושר ההשתכרות, וכן להיות כרוכה בהוצאות עתק עבור טיפולים ושיקומים.

 

מוסדות המדינה אמורים לעזור

במצבים כאלו, מוסדות המדינה אמורים לעמוד לרשותנו. עבור הדברים האלו אנו מפרישים מהמשכורת סכום ניכר עבור ביטוח לאומי וביטוחי בריאות. תמורת הסכום הזה, בעת הצורך הביטוח הלאומי אמור לקבוע עבורנו אחוזי נכות, על מנת שנהיה זכאים לקצבאות בסכומים ההולמים את המצב החדש. גם מס הכנסה אמור להעניק הקלות בתחום המס בטווחים שונים ואפילו עד פטור מלא. אם רכשנו ביטוחים פרטיים, ייתכן שגם משם אמור להגיע כיסוי עבור פגיעות פיזיות, נזקים רפואיים ונזקים נפשיים.

 

למרות זאת, אף אחד מהמוסדות שמנינו, בין אם מדובר במוסדות ממשלתיים ובין אם לא, אינם מעוניינים להעניק לנו את הכספים המגיעים לנו. על מנת לממש זכויות רפואיות שמגיעות לכם, אתם יוצאים למסע של מילוי טפסים, ועדות רפואיות, בקשה להוכחות, במקרים מסוימים אפילו תהיו נתונים למעקב של חוקרים פרטיים במקרה של חשד כי אתם מנסים להקצין את המקרה הביטוחי שלכם. אז מה עושים? ובכן, לאבנר הייזלר הפתרונות. במצבים כאלו מומלץ להיעזר באנשי מקצוע ובחברות מקצועיות בתחום הזכויות הרפואיות על מנת שתקבלו את מלוא הסכומים המגיעים לכם.

איך תממשו את הזכויות הרפואיות שלכם?

איך מתכוננים למימוש הזכויות הרפואיות?

ראשית, התכוננו היטב לתביעה. אספו את כל המסמכים הקשורים, תייקו את כל האישורים, אל תפספסו אף טופס מרגע בו התרחש המקרה הביטוחי. עורכי הדין יוכלו להעריך את סיכויי הצלחת התביעה באמצעות בניית התיק הרפואי שלכם וללוות אתכם בתהליך למימוש מלוא הזכויות.

 

לאחר מכן מגיע שלב הגשת התביעה. כאמור, הכל צריך להיות על פי הנהלים וההליך הבירוקרטי של המוסד המבטח. כשהתביעה מוגשת לביטוח הלאומי, סביר להניח שתצטרכו להתמודד גם עם ועדה רפואית. גם אליה עליכם להגיע מוכנים עם כל האישורים הרפואיים, המסמכים, וההוכחות למצבכם. הגיעו עם רשימה הכוללת את כל הבעיות שמהן אתם סובלים וכמובן עם יכולת להוכיח את הנזקים שנגרמו לכם.

 

לפעול לבד או עם עורך דין?

הסטטיסטיקה מראה כי מי שפועל בעזרת אנשי מקצוע – סיכוי גדול יותר שתביעותיו יתקבלו במלואן. זה לא נובע מפחד מעורכי דין, אלא משום שעורכי הדין וחברות מקצועיות בתחום מכירים את התחום על בוריו, מכירים את כל הפסיקות האחרונות בתחום, את כלל התקדימים, ובמקרה של דחיית התביעה – יודעים כיצד להפריך את הנימוקים במקרה של הליך משפטי. גם אם התחלתם את ההליך באופן עצמאי ותביעתכם נדחתה, ניתן לפנות לאנשי מקצוע למימוש הזכויות שלכם ולא לקבל את הדחייה כסוף פסוק. כל אחד מכם משלם סכום כסף גבוה לאורך השנים מדי חודש, ואין סיבה שהכספים הללו לא יגיעו אליכם בקרות המקרה הביטוחי.