מתי יש להתייעץ עם עו"ד לרשלנות רפואית?

You are currently viewing מתי יש להתייעץ עם עו"ד לרשלנות רפואית?

 

בשנים האחרונות מתפרסמים לא מעט מקרים שנוגעים לרשלנות רפואית, שהרי מדובר במקרים בהם מטופלים נפגעו בעקבות טיפול רפואי רשלני. בין אם מדובר בפגיעה פיזית או נפשית, ובין אם זה בתחום רפואת השיניים או הניתוחים הפלסטיים – אם אתם חושבים שבעקבות טיפול רפואי נגרם לכם נזק, מוטב שתקראו את המאמר הבא. מתי צריך להתייעץ עם עו"ד לרשלנות רפואית? אספנו בעבורכם את כל המידע החיוני.

מקרי רשלנות רפואית

התקשורת עמוסה בסיפורים על מקרי רשלנות רפואית, מאבחונים שגויים של רופאים (שהובילו לטיפול רפואי שאינו מתאים) ועד להליך רפואי בו נגרם למטופל נזק בלתי הפיך. חשוב להבין שרשלנות רפואית יכולה להתקיים בכל הליך רפואי ובכל אחד מתחומי הרפואה: הריון ולידה, טיפולי שיניים, טיפולים אסתטיים, ניתוחים, אבחנות ועוד. לכן, חשוב להיות עם האצבע על הדופק בכל טיפול או הליך רפואי, ולהישאר ערניים כלפי הסביבה וכלפי תוצאות ההליך.

אם אתם חושבים שנגרמה לכם רשלנות רפואית, טוב לדעת כי משרד עורכי הדין אלמוג שפירא מומחים בנושא רשלנות רפואית, והם ייצגו בבית המשפט לא מעט מטופלים שהגישו תביעות רשלנות. לכן, במידה ואתם חוששים שנגרם לכם עוול, פנו אל עורכי דין בעלי ניסיון בתחום, והתייעצו עמם לגבי סיכויי התביעה. פה נעצור לציין שלא כל נזק שנגרם במהלך טיפול רפואי ייחשב כרשלנות, לכן לייעוץ המקדים עם עורכי הדין יש חשיבות מכרעת.

מתי להתייעץ עם עורך דין?

טיפול רפואי

מוסדות רפואיים חייבים לוודא שהמטופלים מקבלים טיפול רפואי באופן המיטבי, לרבות אבחון מחלות או בעיות וכמובן טיפול מקצועי ומסור. דוגמה לרשלנות באבחון מתרחשת לא מעט במקרי הריון ולידה. לעיתים כשנולד עובר בעל מום, מוגבלות או תסמונת דאון, וההורים לא צפו זאת, יכול מאוד להיות שהיה כשל באבחון, ופה צריך לברר האם הרופא שלח את המטופלת לכל הבדיקות הרלוונטיות, ואם לא, אז האם יש לכך סיבה מוצדקת. כמו כן, גם אבחון מוטעה נחשב לרשלנות רפואית.

תביעה בגין רשלנות רפואית מאפשרת למטופלים לקבל פיצוי על העוול שנגרם להם, בין אם זה נזק נפשי ובין אם נזק פיזי. נכון, הכסף לא יחזיר את המצב לקדמותו, אבל הוא יסייע למטופלים להתמודד עם המצב החדש, ולו באמצעות מפגשים עם פסיכולוג או השקעת הכסף בטיפולים רפואיים נוספים.

כיצד מוצאים את עורך הדין האידיאלי?

מרגישים צורך לפנות לעורך דין? ובכן יש כמה דברים שחשוב לבדוק בטרם קביעת פגישת הייעוץ. תחילה, בררו אם לעורך הדין יש המלצות והאם הוא טיפל בעבר במקרי רשלנות רפואית זהים למקרה שלכם. למעשה, חיפוש קצר ברשת יאפשר לכם להגיע לאתר האינטרנט של משרד עורכי הדין, שם תוכלו לקרוא לעומק על כך. נסו לבצע בחירה מושכלת, ולו על מנת להגדיל את סיכוייכם לצלוח את התביעה ולקבל את הפיצוי שמגיע לכם.

 

לצערנו מתרחשים לא מעט מקרי רשלנות רפואית, ואם אתם חוששים שנעשה לכם עוול, יש לפנות לעורך דין מקצועי שבקיא בתחום. רק בריאות!