ZEPO
הפוך לדף הבית הוסף למועדפים בניית אתרים פרסום באתר
חדשות רכילות תרבות כלכלה וצרכנות אופנה משלוחים בחיפה משפט חינוך וחברה
רוחניות יחסים דעה מקומית בילוי ופנאי ספורט יהדות רכב בריאות
חיפה קריות נדלן משלוחים בקריות שלחו מאמר עסקים בחיפה עסקים בקריות האימייל האדום
ראשי מגזין שימושון קישורים אטרקציות חירום דרושים

שבת
22 ביולי, 2017
הזמר אמיר פרישר גוטמן טבע [בשבת] בחוף עתלית,מצבו אנוש
הזמר אמיר פרישר גוטמן טבע [בשבת] בחוף עתלית, הוא פונה לבית ה...
שני צעירים רוכבי אופנוע נפגעו אנוש וקשה בתאונה בכביש 79 בכניסה לקרית אתא
שני צעירים רוכבי אופנוע נפגעו אנוש וקשה בתאונה בכביש 79 בכנ...
פרשת מטות ומסעי תשע''ז
בפרשת *''מטות מסעי''* נאמ' ''אלה מסעי בני ישראל'' ושואלים ל...
  כתבה פנים
ראשי > מגזין > חינוך וחברה > טכניון
כנס בשר מתורבת נערך לראשונה בישראל בטכניון בחיפה
ישראל מובילה את מהפכת הבשר המתורבת
מאת: שמעון בן עמי
לראשונה בישראל נערך כנס בינלאומי בנושא בשר מתורבת, בהשתתפות חוקרים מובילים, ביניהם הפרופסור ההולנדי מארק פוסט, שיצר את ההמבורגר הראשון מתאי גזע של פרה


לראשונה בישראל נערך כנס בינלאומי בנושא בשר מתורבת, ביוזמת העמותה לחקלאות מודרנית בשיתוף עם הטכניון.


בשר מתורבת הוא טכנולוגיית ייצור בשר מתרביות תאים במעבדה, ללא סבל ופגיעה בבעלי חיים. התהליך אמור להפחית משמעותית את זיהום הסביבה ולהפוך את גידול הבשר לתהליך ידידותי לה. זאת ועוד, כלכלת גידול הבשר כפי שאנו מכירים אותה עשויה להשתנות מקצה לקצה. תחום זה מתפתח בשנים האחרונות בעולם, כולל בישראל, ומעורר עניין רב.


לכנס הגיעו חוקרים מובילים מהאקדמיה בארץ ובעולם, יזמים מתחום הבשר המתורבת, תעשיינים מתחום הפודטק והביוטק, כולל החברות שטראוס וזוגלובק, נציגי ממשלה (משרד הכלכלה, משרד החקלאות והמשרד להגנת הסביבה), משקיעים ועוד.


אורח הכבוד של הכנס היה פרופ' מארק פוסט מאוניברסיטת מאסטריכט בהולנד, חלוץ עולמי וחוקר מוביל בתחום הבשר המתורבת וממציא "ההמבורגר המתורבת" הראשון. פוסט מעריך כי נוכל לראות בשר מתורבת בסופרמרקטים ב-4-7 השנים הקרובות. משתתפים נוספים בכנס היו פרופ' שולמית לוונברג מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון, פרופ' יעקב נחמיאס מהאוניברסיטה העברית, ברוס פרידריך, מנהל העמותה האמריקאית The Good Food Institute, פרופ' אייל שמעוני, סמנכ"ל טכנולוגיות בשטראוס, ד"ר ירון בוגין, מנכ"ל העמותה לחקלאות מודרנית ועוד.


בכנס דנו בהזדמנויות ובאתגרים הטכנולוגיים לקידום בשר מתורבת. שוק הבשר העולמי מוערך כיום ב-750 מיליארד דולר, ולכן גם כניסה בהדרגה לשוק זה היא משמעותית ליזמים.

 
8/5/2017, 17:54
גירסה להדפסה שלח לחבר
תגובות
  תגובות >הוסף תגובה
 
 
אינדקס עסקים
מסעדות ומשלוחים מסעדות ומשלוחים
עסקים בחיפה והקריות עסקים בחיפה והקריות
רפואה וטיפוח רפואה וטיפוח
נותני שירות נותני שירות
אירועים בחיפה והקריות אירועים בחיפה והקריות
רכב רכב
חינוך וחברה חינוך וחברה
תרבות פנאי ובילוי תרבות פנאי ובילוי
נסיעות נסיעות
כניסה לבעלי עסקים כניסה לבעלי עסקים
איה אנגל מונתה למנהלת רשת המתנ''סים בנשר
35.62%
ברחוב חנה סנש בחיפה צעיר כבן 20 רוכב אופנוע נפצע קשה מפגיעת מכונית
14.36%
צעיר כבן 28 רוכב אופנוע פצע בינוני לאחר שהתנגש ברכב חונה בחיפה.
12.07%
דף הבית | מגזין חיפה קריות | שימושון חיפה קריות | קישורים חיפה קריות | אינדקס חיפה קריות | אטרקציות חיפה קריות | חירום חיפה קריות | לוח חיפה קריות
אירועים - חיפה, קריות | ידיעות חיפה | חדשות הקריות | עיצוב חופות | הובלות לכל הארץ | רהיטי עץ פטל | רהיטי עץ חיים | ריהוט ועץ | פרסם באתר | בעלי עסקים | אודות | תנאי שימוש | כתבו אלינו | שלח לחבר
מתנות | עיצוב ארועים
- פיתוח אתרים -