כיצד תמנעו מילדיכם חשיפה לתכנים מסוכנים ברשת?

You are currently viewing כיצד תמנעו מילדיכם חשיפה לתכנים מסוכנים ברשת?

 

הילדים שלכם כבר חוצים לבד את הכביש, מחממים אוכל ואפילו עוזרים לאחים הקטנים לנעול נעליים? ובכן כל אלו אומנם פעולות מרשימות, אך הן אינן אומרות שהילדים גדולים מספיק עבור גלישה עצמית ברשת הדיגיטלית, כי אם רק תעצרו לבחון מהן הסכנות שאורבות, תחשבו פעמיים בפעם הבאה שתאפשרו לילד יד חופשית על העכבר. אז נכון שהם יודעים להיכנס בקלות לאפליקציות ונכון שהסברתם להם לאן לגלוש וממה להיזהר, אך יחד עם זאת עדיין יש תכנים לא הולמים שרק מחכים לקפוץ ואנשים בעלי כוונות זדון שמוטב לחסום. אי לכך כל עוד קיימים אמצעים שמאפשרים הגנה מרבית, הרי שמוטב לנצלם. כיצד? להלן כמה הצעות:

 

אינטרנט רימון

אחת מהדרכים היעילות נשענת על אינטרנט רימון. מדובר בהגנה שמאפשרת התאמה אישית והיא מתבססת על מסננים וסורקים דינאמיים ומהירים שעוברים על אינספור תכנים, כך שלאחר הסינון ניתן להיות רגועים שהתוכן אכן ראוי ובטוח עבור הילדים, כאשר באופן כללי ישנו אינטרנט רימון קלאסי ואינטרנט רימון הדור הבא. מהם ההבדלים? האופציה הקלאסית מאפשרת לבחור את רמת ההגנה הרצויה ללא אופציה לכבות את ההגנה, ואילו אופציית הדור הבא מאפשרת לבחור באלו מכשירים לסנן ואף מתי הסינון אינו רצוי.

 

שירותי סינון בתשלום

מרבית חברות האינטרנט מציעות שירותי סינון, כאלו שמאפשרים לבחור מה לסנן בהתאם להעדפות אישיות, וזאת לצד אופציות נוספות, כגון הגבלת זמן גלישה יומי, קבלת דו"ח הורי אודות תכני הגלישה של הילד, חסימה של רשתות חברתיות ספציפיות ואף ברגע שהילד מנהל התכתבות בעלת אופי בעייתי (בצ'אט או ברשת החברתית) ההורה מקבל התראה בזמן אמת.

 

אינטרנט TOM

לצד אינטרנט רימון גם קיים אינטרנט TOM. מדובר בתוכנה שמגנה על רשת הWIFI הביתית, כך שאפילו אין צורך בהתקנה. מפני מה היא מגנה? מפני שיחות לא ראויות בצ'אטים ומפני תמונות ותכנים בעייתיים. בנוסף, היא מבצעת מעקב אחר הרשת החברתית, משמע ברגע שמתעוררת נורת אזהרה (כולל תופעת חרם והצקות), ההורים מתעדכנים באמצעות מייל.

כיצד תמנעו מילדכם חשיפה לתוכן מסוכן?

הזמינו לשיחה

לצד שורה של תוכנות ייעודיות שמעניקות מענה נרחב בתחום, גם חשוב לגבות את השמירה על הילדים באמצעות אלמנט משלים, באמצעות שיחות מקדימות. פה חשוב לחדד שיש לתת לילדים תחושה נינוחה לבוא ולדבר עמכם על מגוון נושאים שנתפשים כיותר "בעייתיים" או מביכים. ככול שתזמינו את הילד לשיחה ולא תרחיקו אותו מעליכם ("לך תדבר עם אבא" או "זה לא נושא שיחה ראוי"), כך הוא יחוש יותר בנוח לבוא ולשתף כאשר הוא יתקל בתוכן שאינו הולם, משמע ברגע האמת אתם תהיו מעודכנים.

 

תבדקו בעצמכם

המלכודות שהרשת האינטרנטית עשויה להטמין לילדכם מאוד חכמות, כך שמספיק שהילד יכנס למשחק מחשב שמתנהל מול משתתפים נוספים, על מנת שהוא יהווה טרף קל. אי לכך אין לאפשר לילד לשחק מבלי שאתם ההורים תכירו מראש את המשחק ואף מבלי לקרוא אודות הסכנות שעשויות להימצא בו. כמו כן, גם אם הילד יודע לגלוש לבדו לאתר יוטיוב ולמצוא לבדו תכני צפייה שמיועדים לגילו, עדיין תמיד יש לוודא במה הוא צופה, כי הוא מצדו יכול לכתוב "סופרמן", אך כאשר הוא יגלול לתוצאה ה20 הוא עשוי לגלות מבוגרים מחופשים לסופרמן שמציגים תכנים שאינם ראויים.

 

הגבלת זמן

הרשת הדיגיטלית מחזיקה בלא מעט יתרונות, אך אם לא מגבילם את הזמן, גם עשויות להתעורר מגוון בעיות, קרי ריחוק חברתי, הסתגרות, ישיבה לא נכונה וניוון החוש היצירתי. אי לכך גם אם מסננים, חשוב להגביל מראש את זמן הצפייה. מבקשים מידע נוסף בתחום? מגוון קורסי הדרכה להורים פעילים בכול רחבי הארץ – נצלו אותם!